• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині суд позбавив офіцера ДПСУ волі на 5 років за самовільне залишення військової частини

На Львівщині суд позбавив офіцера ДПСУ волі на 5 років за самовільне залишення військової частини

Військовий півтора місяця не зʼявлявся на службі

Городоцький районний суд Львівської області розглянув справу військовослужбовця Юрія Б., який протягом півтора місяця не зʼявлявся у військовій частині. Він не мав наміру назавжди ухилитися від служби, йдеться у вироку, який оприлюднили 7 серпня в Єдиному державному реєстрі. Попри те, старшого лейтенанта ув’язнили на п’ять років.

Обвинувачений хотів далі проходити службу

З матеріалів справи відомо, що старший лейтенант Юрій Б. проходив службу на посаді старшого офіцера відділу зв`язку, радіотехнічного забезпечення та інформаційних систем штабу в лавах Державної прикордонної служби України. З початку травня до середини червня 2023 року він був відсутній на службі без поважних причин і не виконував свої службові обов`язки в умовах воєнного стану. На суді офіцер свою вину визнав повністю.

У 2022 році був мобілізований на військову службу у військову частину ДПСУ, мав військове звання старший лейтенант. Після відсутності, 19 червня 2023 року добровільно з`явився до військової частини, бажає і надалі проходити військову службу, вчинене пояснює небажанням переносити особливості військової служби, особистою недисциплінованістю. У вчиненому розкаюється, усвідомив протиправність скоєного, шкодує за вчиненим, з покликанням на каяття, просить його суворо не карати” — йдеться у вироку.

Попри повне визнання вини і бажання продовжити військову службу, суд визнав винним Юрія. Б у вчинені кримінального правопорушення. Йому призначили пʼять років позбавлення волі. Вирок може бути оскаржений.