Львівська борчиня Оксана Лівач змагатиметься на Олімпіаді за “бронзу”

Оксана Лівач боротиметься із чинною чемпіонкою з Японії Юї Сусакі 7 серпня о 12:00

Борчиня зі Львівщини Оксана Лівач потрапила до втішних сутичок Олімпіади-2024 і змагатиметься за "бронзу". Наступна сутичка українки буде з чинною чемпіонкою з Японії Юї Сусакі. Про це 6 серпня повідомило Суспільне спорт.

Українка Оксана Лівач кваліфікувалася до втішних сутичок Олімпіади-2024 з вільної боротьби за підсумками півфіналів, які відбулися у вівторок, 6 серпня. 27-річна Лівач стартувала у вазі до 50 кг з перемоги над узбекистанкою Актенге Кеунімжаєвою — 10:0.

“Натомість Лівач поступилася в 1/4 фіналу — опинилася за крок від вильоту після сутички з індійкою Вінеш Фогат (5:7). Шанси на "бронзу" для Оксани зберегла перемога Фогат у півфіналі — індійка з рахунком 5:0 здолала кубинку Юснейліс Гусман і дебютуватиме в олімпійських фіналах”, — йдеться у повідомленні.

Усі борчині, яких Вінеш здолала на шляху до фіналу, включно із Лівач, автоматично потрапили до втішних раундів і матимуть шанс поборотися за "бронзу". Так, українська спортсменка розпочне втішні виступи з поєдинку проти чинної володарки олімпійського "золота", японки Юї Сусакі.

Переможниця поєдинку Сусакі — Лівач боротиметься в поєдинку за "бронзу" з півфіналісткою Юснейліс Гусман. Проти кубинки Оксана змагалася на попередніх Олімпійських іграх — перемогла суперницю 6:0 у першому втішному раунді.

Лівач потрапляє до втішних сутичок на другій Олімпіаді поспіль: 2021 року в Токіо українка дісталася "бронзового" фіналу, але поступилася американці Сарі Гільдебрандт (1:12), завершивши змагання на п'ятій сходинці.

Вирішальні сутички вільної боротьби у вазі до 50 кг пройдуть у середу, 7 серпня. Лівач та Сусакі боротимуться першим запуском о 12:00.

Нагадаємо, львівський стрілець Павло Коростильов, який на Олімпіаді посів п'яте місце, занедужав перед фінальним виступом на Олімпіаді. Спортсмен отруївся в олімпійському селищі.