На Львівщині вперше в Україні пацієнтові сформували сечовий міхур новим методом

Вже за три тижні після операції чоловік виписався з лікарні

У Львові лікарі провели унікальну операцію 67-річному чоловікові у якого була важка онкологічна патологія сечового міхура з проростанням за його межі. Пацієнту сформували сечовий міхур з частини кишківника. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної клінічної лікарні у вівторок, 6 липня.

У вівторок, 6 липня в урологічному відділенні Львівської обласної лікарні чоловіку видалили сечовий міхур та зрізали частину кишки, з якої сформовано резервуар для сечі. Таких хірургічних втручань лапароскопічним методом в Україні ще не проводили. Операція тривала понад 7,5 годин.

За словами лікарів, операційне втручання пройшло успішно. Пацієнт має збережену функцію самостійного сечовипускання, мінімальні рани на передній черевній стінці, і відновився після операції за короткий період.

Нагадаємо, 5 серпня лікарі провели операцію 14-річній дівчинці з видалення двох пухлин, що розростались в її репродуктивних органах. Пацієнтку з новоутворами, які завдавали їй нестерпного болю і могли вдвічі знизити шанси на майбутнє материнство.