На Львівщині організатору переправ ухилянтів через Тису повідомили про підозру

41-річний організатор за 30 тис. доларів допомагав ухилянтам переплисти Тису

Львівська обласна прокуратура повідомила про підозру 41-річному уродженцю Дніпропетровщини за організацію незаконних переправ військовозобовʼязаних через кордон. Організатор допомагав ухилянтам переплисти Тису, повідомила 6 серпня пресслужба прокуратури.

30 тис. доларів за послуги

За даними слідства, 41-річний зловмисник у липні 2024 року організував схему переходу військовозобовʼязаними кордону, поза межами пропускних пунктів. Свої послуги організатор оцінив в 30 тис. доларів.

Запропонував клієнту перетнути кордон поза межами пункту пропуску, через річку Тиса. Для цього чоловік давав настанови, проводив інструктаж, сприяв порадами. У визначений день підозрюваний організував виїзд чоловіка у Закарпатську область, звідки він мав безперешкодно перетнути держкордон” — йдеться у повідомленні прокуратури.

Фото: Львівська обласна прокуратура

Підозрюваного затримали після того, як його знайомий отримав завдаток від ухилянта. За словами товариша, він не знав про схему. 41-річному організатору обрали запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави. Слідчі дії тривають. Встановлюються всі причетні.