Суд у Львові виправдав чоловіка, якого затримала поліція через неявку до ТЦК

Суддя не знайшла достатньо доказів, які б підтверджували факт злісної непокори поліцейському

Львівський суд виправдав чоловіка, якого звинувачували у злісній непокорі правоохоронцям. Під час перевірки, правоохоронці з’ясували, що чоловіку слід прибути до ТЦК для уточнення даних, однак порушник відмовився і нібито почав шарпати і погрожувати поліцейським. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у понеділок, 5 серпня, у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з матеріалами справи, випадок трапився 6 травня вранці на вулиці Науковій, 35-А, біля супермаркету “Сільпо”. За версією правоохоронців, під час патрулювання вони помітили двох п’яних чоловіків. При перевірці документів, виявилось, що один з них, Святослав Ю., повинен з’явитись до ТЦК для уточнення даних. Однак порушник відмовився і нібито “почав шарпати поліцейського за одяг, зірвав номерний жетон, погрожував фізичною розправою та відмовився припинити свої дії”.

Камери поліцейських не зафіксували порушення

У суді обвинувачений заперечив свою провину. Він пояснив, що працівники поліції намагалися доставити його до військкомату надягнувши кайданки і вважаючи, що в нього недостатньо інформації щодо військово-облікових даних: “Вважав такі дії протиправними та такими, що завдали йому фізичного болю. Жодних протиправних дій в сторону працівників поліції він не вчиняв, а всі його дії були лише з метою самозахисту”. Правоохоронці підтвердили, що одягали на порушника кайданки.

Суд дійшов висновку, що у матеріалах справи відсутня достатня кількість доказів, які б підтвердили вину Святослава Ю. у злісній непокорі поліції: “Суд звертає увагу, що рапорт… не може слугувати однозначним доказом винуватості особи у вчиненні адміністративних правопорушень … На відеозаписі з місця події не зафіксовано, що ОСОБА_1 (Святослав Ю. — ред.) шарпав за одяг поліцейського та зірвав з нього номерний жетон чи погрожував поліцейським фізичною розправою”.

Суддя Галина Мигаль постановила закрити справу у зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення. Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення.

Нагадаємо, нещодавно мешканці Ковеля прийшли під місцевий ТЦК через військовозобов’язаних, яких нібито незаконно утримували у військкоматі. З’ясувалося, що російські спецслужби інформаційно підтримували конфлікт.