Водій Subaru отримав умовний термін за збитого на переході львів’янина

Водій збив пішохода, який переходив дорогу по пішохідному переходу

Суд у Львові виніс вирок харків’янину, який за кермом Subaru збив 71-річного пішохода на переході. Потерпілий з тяжкими травмами потрапив до лікарні. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили у понеділок, 5 серпня, у Єдиному державному реєстрі.

ДТП трапилась 5 вересня минулого року. Водій за кермом Subaru Legacy наїхав на 71-річного львів’янина, який переходив дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Внаслідок аварії потерпілий отримав тяжкі травми і був госпіталізований.

Водій сплатив потерпілому моральну шкоду

Свою вину 31-річний водій визнав повністю і щиро розкаявся: “Додатково показав, що потерпілого побачив раптово перед автомобілем, оскільки йому засвітило сильне сонячне світло. Відчувши удар, зупинив транспортний засіб та викликав швидку допомогу. Після скоєного ДТП у нього залишився страх керування транспортним засобом, має намір взяти додаткові уроки їзди з інструктором, просить не позбавляти його права керування. У добровільно порядку відшкодував шкоду потерпілому,” — йдеться у вироку.

Суд визнав водія винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху. Враховуючи обставини справи, каяття обвинуваченого, відшкодування ним шкоди потерпілому та наявність на утриманні малолітньої дитини, суд призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік. Також з обвинуваченого стягнули понад 36 тис. грн відшкодування за проведення експертиз.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, нещодавно 61-річний пасажир ЗіЛа загинув через ДТП на трасі Львів — Шегині. Крім того, внаслідок ДТП на Львівщині загинув 51-річний водій Mitsubishi.