Ворог створює фейкові копії "Резерв+" для збору персональних даних українців

У Міноборони повідомили, що вже працюють над забезпеченням захисту

У Міністерстві оборони України попередили, що ворог створює фальшиві копії застосунку "Резерв+" і намагається поширювати їх серед українців. Це роблять для того, щоб збирати персональні дані військовозобов’язаних. Про це 6 серпня повідомили у Львівському обласному ТЦК та СП.

Заступниця Міністра оборони з цифрових питань Катерина Черногоренко закликала українців бути обережними і перевіряти, звідки вони завантажують застосунок. Міністерство радить користуватися лише офіційним сайтом "Резерв+": reserveplus.mod.gov.ua. Важливо не переходити за схожими посиланнями, які закінчуються на .top, .website, .org тощо.

Також при завантаженні застосунку треба перевірити, чи вказано розробником Міністерство оборони України (MINISTERSTVO OBORONY UKRAINY). У Міністерстві зазначили, що вже працюють над тим, щоб захистити користувачів.

Нагадаємо, нещодавно Волинський обласний ТЦК та СП відреагував на інформацію про заворушення, які відбувалися 3 серпня біля будівлі районного ТЦК у Ковелі. Військові зафіксували чисельну активність російських ботів, які інформаційно розхитували ситуацію в інтернеті.