Стоматологу з Львівщини присудили громадські роботи через конфлікт з невдоволеною пацієнткою

Пацієнтка була незадоволена якістю послуг стоматолога і вимагала повернути гроші. Під час конфлікту, лікар штовхнув жінку і та впала зламавши ногу

Суд у Трускавці виніс вирок стоматологу, якого звинувачують у ненавмисному травмуванні невдоволеної послугами пацієнтки. Між лікарем та жінкою виник конфлікт. В процесі сварки стоматолог штовхнув пацієнтку і вона зламала ногу, про це йдеться у вироку, який оприлюднили 5 серпня у Єдиному судовому реєстрі.

Випадок трапився 1 лютого вранці на подвір’ї вдома у стоматолога Романа В. Між лікарем та пацієнткою виник конфлікт щодо якості наданих стоматологічних послуг. Крістіна Д. в ході сварки дістала телефон і почала знімати подвір’я і лікаря на камеру, що не сподобалося чоловіку. Тоді Роман В., намагаючись зупинити знімання, ненароком штовхнув жінку. Як наслідок, потерпіла впала на сходах, що були вкриті бруківкою, і зламала ногу у двох місцях.

Лікар був певний що жінка не зламала ногу

Роман В. повністю визнав свою вину та пояснив, що пацієнтка прийшла до його дому та просила повернути гроші за надані стоматологічні послуги. “Оглянув пацієнтку і зрозумів, що вона просто вимагає у нього кошти та пояснив їй це. Пацієнтка не мала наміру виходити з приміщення кабінету, погрожувала йому, тому він виніс її речі з кабінету і виставив її за двері. Після цього вона почала знімати його та його власне подвір’я на мобільний телефон. Він попросив її цього не робити, однак потерпіла продовжувала відеозйомку без його згоди. Маючи намір припинити відеозйомку, він схопив руками за телефон, який був в руках у потерпілої та, застосувавши фізичну силу, вирвав його з її рук. Під час даного конфлікту, потерпіла оступилася і впала на сходи. Після падіння, потерпіла, на його думку як лікаря, не виглядала на людину, у якої був перелом ноги,” — пояснив у суді обвинувачений. Крім того додав, що надалі його батькові стало погано і він, залишивши потерпілу, побіг надати медичну допомогу татові, у якого незадовго до цього була операція на серці.

Суд визнав Романа В. винним за статтею про необережне середньої тяжкості тілесне ушкодження та призначив покарання у вигляді 240 годин громадських робіт. Вирок ще можна оскаржити протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, нещодавно суд виніс вирок львів’янину, який напав на перехожого з ножем у парку. Собака потерпілого напала на обвинуваченого з дружиною, які гуляли з маленьким песиком.