Валерія П'ятака судитимуть за привласнення 1,6 млн грн під час ремонту дороги Золочів – Красне

Підозрюваний раніше обіймав посади в міській та обласній радах Львова

Колишнього заступника голови Львівської облради Валерія П'ятака судитимуть за привласнення майже 1,6 млн грн під час ремонту дороги Золочів – Красне. Його звинувачують у службовому підробленні та розтраті бюджетних коштів. Про передачу справи до суду 5 серпня повідомили у прокуратурі Львівщини. У повідомленні не вказано ім’я підозрюваного, однак з інформації на порталі “Судова влада України”, відомо, що йдеться про вже колишнього директора представництва польської компанії "Дрог-Буд" Валерія П'ятака.

Справа стосується ремонту дороги Золочів — Красне

Слідство вважає, що П'ятак умисно вносив неправдиву інформацію в офіційні документи щодо обсягів та вартості робіт під час ремонту дороги Золочів — Красне, який відбувся у 2020-2021 роках. Зокрема, він підписав та скріпив печаткою компанії завідомо неправдиві акти приймання виконаних будівельних робіт та довідки про їх вартість.

У документах, за даними слідства, було завищено обсяги використання щебенево-піщаної суміші та вартість виконаних робіт. На підставі цих документів Департамент дорожнього господарства Львівської ОДА перерахував на рахунок "Дрог-Буд" понад 103 мільйони гривень. Слідство встановило, що з цієї суми 1 млн 582 тис. грн були сплачені за роботи, які фактично не виконувались. Саме на цю суму, за версією обвинувачення, П'ятак завдав збитків обласному бюджету.

Валерій П'ятак

Галицький районний суд Львова обрав для П'ятака запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою в розмірі 908 тисяч гривень. Йому також заборонено залишати Львівську та Волинську області без дозволу слідчого та спілкуватися зі свідками у справі. За клопотанням прокурора на нерухоме та рухоме майно П’ятака накладено арешт. Зазначимо, що Валерій П'ятак — колишній депутат Львівської міської ради член фракції "Наша Україна". У 2010 році його обрали заступником голови Львівської обласної ради, до того він був на посаді заступника голови Львівської обласної державної адміністрації. За даними аналітичної системи YouControl Компанія "Дрог-Буд", представництво якої він очолював, прийшла на український ринок у 2016 році.