На Хмельниччині затримали 18-річного хлопця за підпали авто ТЦК на замовлення Росії

За кожен знищений автомобіль організатор і виконавці отримували від 500 до 1000 доларів США

На Хмельниччині затримали хлопця, який підпалював автомобілі військовослужбовців, зараз він перебуває під вартою. Йому загрожує до 10 років тюрми. Про це 5 серпня повідомила пресслужба СБУ.

Зловмисник виявився 18-річний мешканець Волочиського району, який сам вийшов на окупантів, щоб налагодити з ними співпрацю в обмін на гроші. Для цього він розмістив у даркнеті своє резюме, де запропонував послуги з підпалів автомобілів ТЦК. На початку липня 2024 року отримав від спецслужб РФ замовлення на підпал службових військових автівок.

Як встановили слідчі, на оголошення хлопця відповів представник РФ, який дав йому завдання на знищення військових авто у Хмельницькому. Для цього фігурант залучив ще декількох жителів регіону. Вони підпалили дві автівки місцевого військкомату за допомогою «коктейлів Молотова». Зловмисники знімали підпали на власні телефони для звітування своїм кураторам. За кожен знищений автомобіль організатор і виконавці отримували від 500 до 1000 доларів США.

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону
Фото: Служба безпеки України
Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону
Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Військова контррозвідка СБУ та Нацполіція завчасно викрили російського агента і затримали його. Під час обшуку у нього вилучили вилучено мобільні телефони та сім-карти із доказами його діяльності на користь РФ. Слідчі Служби безпеки повідомили йому про перешкоджання законній діяльності ЗСУ. Нині зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 10 років тюрми.