Водія львівської маршрутки оштрафували за аварію з BMW X5

Водій автобуса повертаючи ліворуч не надав перевагу автомобілеві, який рухався в попутному напрямку

У Львові через аварію з BMW X5 судили водія міського автобуса. Працівник АТП-1 на повороті не надав перевагу у русі автомобілю, який їхав в попутному напрямку. Суддя призначив порушникові штраф, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 2 серпня, у Єдиному державному реєстрі.

Обидва транспорти пошкодились

Згідно з матеріалами справи, аварія трапилась 7 червня вранці на вулиці Городоцькій, 226. Водій, керуючи автобусом МАЗ “під час виконання розвороту ліворуч не надав дорогу транспортному засобу BMW X5 … , що рухався в попутному напрямку по крайній лівій смузі руху”. Внаслідок зіткнення і автобус, і автомобіль отримали механічні пошкодження.

Суддя визнав водія автобуса винним у порушенні ПДР, що спричинило пошкодження транспорту. Свою провину в суді Степан Я. визнав повністю. Суд призначив порушнику штраф у розмірі 850 грн. Додатково на Степан Я. має сплатити судовий збір — 606 грн.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення.

Нагадаємо, у липні працівника АТП-1 оштрафували, за те, що автобус без водія в’їхав в поліцейське авто. Раніше у центрі Львова маршрутка збила дитину на велосипеді, внаслідок аварії 11-річний хлопчик помер у реанімації.