5 серпня Львівщина попрощається із дев’ятьма захисниками

В останню путь проведуть Тараса Ковалишина, Володимира Кравця, Івана Шкоропада, Романа Сотника, Олександра Ольховича, Сергія Майка, Володимира Калюпіна, Юрія Рибачука та Зіновія Мацька

На Львівщині у понеділок, 5 серпня, попрощаються із дев’ятьма загиблими захисниками: Тарасом Ковалишиним, Володимиром Кравцем, Іваном Шкоропадом, Романом Сотником, Олександром Ольховичем, Сергієм Майком, Володимиром Калюпіним, Юрієм Рибачуком та Зіновієм Мацьком. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Тарас Ковалишин

Тарас Ковалишин

Мешкав у Дрогобичі, на захист України став на початку повномасштабного вторгнення добровільно. Виконував бойові завдання з захисту України у складі 110 бригади Сил територіальної оборони, згодом у 103 бригаді Сил територіальної оборони. Був командиром стрілецького відділення військової частини А7371. Воїн загинув 29 липня цього року поблизу населеного пункту Катеринівка на Сумщині.

Володимир Кравець

Володимир Кравець

Житель міста Кам'янка-Бузька. Воїн у 2023 році став на захист України, був командиром відділення командира машини мотопіхотного батальйону військової частини А4965. Помер 28 липня цього року поблизу села Голубінка Дніпропетровської області у 40-річному віці.

Іван Шкоропад

Іван Шкоропад

Народився у селі Пирятин Добросинсько-Магерівської громади Львівського району. Воїн від початку війни пішов добровольцем на фронт, останні місяці служби ніс захист  в  Харківській області. Загинув 31 липня цього року під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку у віці 27 років.

Роман Сотник “Комісар”

Роман Сотник “Комісар”

Роман Сотник мешкав у селі Солонка Львівського району. У червні 2022 року став на захист нашої держави. Брав участь в бойових діях на Запорізькому, Донецькому та  Харківському напрямках у лавах десантно-штурмових військ.  Загинув 31 липня цього року при виконанні бойового завдання в районі населеного пункту Орхімівка Харківської області. Воїну було 46 років.

Олександр Ольхович

Олександр Ольхович

Народився у місті Вараш (колишній Кузнецовськ), що на Рівненщині. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від окупантів. Виконував бойові завдання на Запорізькому та Донецькому напрямках у складі 33-ї окремої механізованої бригади.

Сергій Майко

Сергій Майко

Сергій Майко народився у Львові. Впродовж 2014-2016 років виконував завдання у зоні проведення АТО у лавах прикордонників. З початком повномасштабного вторгнення РФ повернувся до Державної прикордонної служби. Під час виконання бойових завдань у Серебрянському лісі отримав складне поранення, після якого проходив тривале лікування.

Володимир Калюпін

Володимир Калюпін

Народився у місті Борщів Тернопільської області. Учасник Революції Гідності. Після закінчення військової кафедри одразу вступив до ЗСУ. Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції спершу у складі 51-ї окремої механізованої бригади, а згодом — 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Із початком повномасштабного вторгнення РФ, добровольцем повернувся на фронт, боровся із окупантами на Запорізькому напрямку у складі 65-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ.

Юрій Рибачук

Юрій Рибачук

Народився у селі Забужжя Червоноградського району. З початком повномасштабного вторгнення долучився до лав ЗСУ. Загинув 3 червня цього року поблизу населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області.

Зіновій Мацько

Зіновій Мацько

Мешканець селища Куликів. Воїн обороняв Україну від ворога на Харківському напрямі. Загинув 1 серпня 2024 року поблизу населеного пункту Одрадне у віці 50 років.