Неповнолітній мешканець Червонограда на електросамокаті тяжко травмував дитину

Суд визнав водія винним у залишенні місця аварії та порушенні ПДР, однак обмежився усним попередженням

Червоноградський міський суд обмежився усним попередженням у справі щодо неповнолітнього водія електросамоката, який збив дитину у парку, після чого залишив місце ДТП. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 2 серпня у Єдиному державному реєстрі.

Випадок трапився 3 липня цього року ввечері на вулиці Шевченка в Червонограді. Михайло М., керуючи орендованим електросамокатом “Easy” по тротуарі в парку, наїхав на неповнолітню дівчину. Внаслідок зіткнення потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження. Після аварії водій самоката залишив місце події.

Порушник пояснив, що не помітив пішохідку

У судовому засіданні Михайло М. повністю визнав свою вину та просив суворо не карати. Пояснив, що наїхав на дитину не навмисно: “Самокатом їхав по тротуару і не помітив пішохода, який вийшов йому під колеса. Під час спроби уникнути ДТП зачепив дитину. Після разом із батьками дитини поїхав у лікарні, де не дочекався приїзду поліції”. Суд визнав водія винним у порушенні правил дорожнього руху та залишенні місця ДТП. Однак, зважаючи на обставини справи, обмежився усним попередженням: “Враховуючи обставини вчиненого, особу порушника, якому на момент вчинення правопорушення не виповнилося 18 років, вважаю за необхідне застосувати до останнього … захід впливу у виді попередження”.

Рішення суду може бути оскаржене протягом десяти днів з дня його винесення у Львівському апеляційному суді.

Нагадаємо, п’яна рівнянка на електросамокаті збила пішохода у Львові і отримала штраф. Також за п’яне керування електросамокатом мешканця Львівщини позбавили прав.