Чотирьох службовців ТЦК з Тернопільщини звинуватили у важких злочинах

Поки що встановили шістьох потерпілих цій справі

Чотирьом службовцям Борщівського районного ТЦК та СП та працівникові Борщівської міської ради, що на Тернопільщині, оголосили підозри. Про це під час брифінгу 2 серпня повідомив начальник Нацполіції області Сергій Зюбаненко, повідомило Суспільне.

Їх підозрюють не лише в корупції, але й в незаконному утриманні і побитті людей. За це їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Слідчі просять суд арештувати підозрюваних без права внесення застави.

Брифінг в головному управлінні Нацполіції в Тернопільській області. Суспільне Тернопіль

За словами Зюбаненка, зараз є офіційно 6 потерпілих, однак не виключено, що їх може бути більше. Відомо, що тих чоловіків, які не мали грошей, щоб відкупитися від служби в ЗСУ, зловмисники залучали до будівництва будинку для співробітника ТЦК. При цьому потерпілі змушені були оплачувати витрати на будівництво.

Усім п’яти зловмисникам висунули обвинувачення в нанесенні тілесних ушкоджень. "В одному з випадків людину було незаконно позбавлено волі, йому наносились тілесні ушкодження, фігуранти, розуміючи, що дана особа не може бути призвана, бо в нього є 4 неповнолітніх дітей, все одно він був затриманий, певний час тримався, чекав, поки принесуть грошову винагороду за те, щоб його відпустили. 30 тисяч гривень", — зазначив начальник поліції Тернопільщини.

Він також заперечив твердження деяких ЗМІ про те, що хабарі передавали й в обласний ТЦК. Слідство дослідило і спростувало це припущення, заявив Зюбаненко.

Нагадаємо, 23 липня на Тернопільщині затримали працівників районного ТЦК, які вимагали гроші у військовослужбовців. Під час обшуків у зловмисників правоохоронці вилучили гривні та валюту на загальну суму у понад 9 млн грн.