Львівʼянина викрили на перевезенні 12 тонн фальсифікованого спирту на Рівненщині

Підозрюваний перевозив фальсифікат під виглядом акрилової ґрунтовки

На Рівненщині правоохоронці викрили 33-річного жителя Львова, який вантажівкою перевозив 12 тонн фальсифікованого спирту. В накладній на перевезення йшлося не про спирт, а про фарбу. Про це 2 серпня повідомила пресслужба департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції.

50 тисяч пляшок горілки

Львівʼянин мав накладну на перевезення 8 тонн акрилової ґрунтовки накладну, але насправді перевозив 12 тонн спирту. Цей вантаж він мав його переправити з Житомирщини до Тернопільщини. При тому 33-річний зловмисник не був зареєстрований як підприємець. Його затримали на автозаправці.

Фото: Національна поліція

В місті Дубно поліцейські зупинили DAF під керуванням 33-річного львів’янина. Під час огляду авто з’ясувалося, що чоловік у полімерних місткостях перевозив 12 тонн етилового спирту невідомого походження. Однак, у товарно-транспортній накладній було зазначено, що у вантажівці — акрилова ґрунтовка” — йдеться у повідомленні поліції.

Рівненська обласна прокуратура зазначила, що загальна вартість товару — понад 1,2 млн грн. З вилученого спирту можна було зробити 50 тис. півлітрових пляшок сурогатного алкоголю. Зловмиснику повідомили про підозру. Санкція статті передбачає штраф до 170 тис. грн з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. На спирт і вантажівку наклали арешт. Досудове розслідування триває.