Суд оштрафував мешканця Львівщини за спробу нелегального перетину кордону

Порушник повинен сплатити 8500 гривень штрафу

Старосамбірський районний суд оштрафував жителя Червоноградщини Миколу Д. за спробу незаконного перетину державного кордону України з Польщею. Чоловік повинен сплатити 8500 гривень.Про це йдеться у постанові, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень 1 серпня.

Чоловік намагався потрапити до Польщі поза пунктом пропуску

За даними справи, 19 травня цього року на території Стрілківської об'єднаної територіальної громади Самбірського району прикордонники приблизно за кілометр від кордону затримали двох чоловіків, які намагалися потрапити до Польщі поза встановленими пунктами пропуску, Головний фігурант справи, на судове засідання не з'явився, хоча був належним чином повідомлений про час та місце проведення. Суд розглянув справу без його присутності.

Вину Миколу Д. було доведено на основі протоколу про адміністративне правопорушення, протоколу затримання, протоколу особистого огляду та свідчень двох громадян України. Суд не виявив обставин, які пом'якшують чи обтяжують відповідальність та визнав чоловіка винним у спробі перетину державного кордону, вчиненою групою осіб. Обвинуваченого оштрафували на 8500 гривень, які він повинен сплатити протягом 15 днів після отримання копії постанови суду. У разі несплати сума штрафу подвоїться і буде стягнута примусово. До слова, чоловік ще може подати апеляцію.