Підліток з Львівщини п’яним сів за кермо мотоцикла: суд оштрафував матір

П’яного неповнолітнього мотоцикліста під час комендантської години зупинила поліція

Золочівський районний суд визнав винною матір неповнолітнього хлопця, який сів за кермо мотоцикла п’яним під час комендантської години. За ухилення від батьківських обов’язків жінка сплатить штраф, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у середу, 31 липня, у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Drager показав понаднормовий вміст алкоголю в організмі хлопця

Як йдеться в документі, випадок трапився 24 червня після опівночі у селі Сновичі, що на Золочівщині. Неповнолітній син Ганни Д. керував мотоциклом Mustang в стані алкогольного сп’яніння. Правоохоронці виявили у крові підлітка 0,54 проміле алкоголю. Оскільки порушнику ще не виповнилося 18, до відповідальності притягнули його матір. Ганна Д. на засідання суду не з’явилася.

Суд визнав матір мотоцикліста винною в ухиленні від батьківських обов’язків та призначив штраф — 1700 грн. Крім того, Ганна Д. має сплатити 606 грн судового збору. Постанова суду може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення.

Нагадаємо, нещодавно у Мостиськах оштрафували матір 14-річного велосипедиста, який порушив ПДР і потрапив під машину. Крім того, чотирьох матерів оштрафували за пиятику їхніх дітей в Перемишлянах.