Мешканець Дрогобича сплатить 51 грн штрафу за поскидані лампадки на Алеї слави

Порушник пояснив, що п’яним тікав від нападників і лампадки зачепив випадково

Суд у Дрогобичі оштрафував чоловіка, який поскидав лампадки на місцевій Алеї Слави, де вшановують пам’ять загиблих військових. За дрібне хуліганство порушник сплатить 51 грн штрафу, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили в Єдиному державному реєстрі у середу, 31 липня.

Згідно з матеріалами справи, 26 травня цього року близько опівночі п’яний Ростислав М. поскидав лампадки на Алеї Слави, що на вулиці Шевченка, 6 у Дрогобичі. Таким чином чоловік порушив громадський порядок.

Порушник стверджував, що поскидав лампадки ненароком

Свою вину порушник визнав частково: “Пояснив, що поскидав лампадки ненавмисне, втікав від нападників, які хотіли його побити і ненароком зачепив лампадки. Він пояснював це працівникам поліції, однак такі його пояснення не врахували та склали відповідний протокол”. Попри це, суд визнав чоловіка винним у хуліганстві і призначив штраф — 51 грн. Крім того, Ростислав М. має сплатити судовий збір розміром 605 грн.

Постанову можна оскаржити протягом десяти днів у Львівському апеляційному суді.

До слова, Алею Слави у Дрогобичі відкрили у березні 2024 року. На Алеї розміщені портрети військовослужбовців з Дрогобиччини, які загинули під час війни з Росією. Розташований меморіал пам’яті центрі міста, в парку імені Степана Бандери.

Нагадаємо, нещодавно суд оштрафував матір зі Львова, бо її неповнолітній син жбурнув йогурт у портрет загиблого воїна і намалював фашистську символіку. Крім того, у Києві затримали 60-річну жінку за наругу над могилами українських воїнів.