Львівський суд оштрафував чоловіка за незаконне перевезення салютів в Польщу

Мешканець Івано-Франківщини сховав 11 салютів в багажнику машини

Галицький районний суд Львова постановив оштрафувати мешканця Івано-Франківщини, який намагався незаконно вивезти салюти до Польщі. Порушник сховав піротехніку в машині, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у вівторок, 30 липня, у Єдиному державному реєстрі.

Випадок трапився 6 червня цього року в пункті пропуску "Шегині". Під час огляду автомобіля Mercedes-Benz Sprinter, за кермом якого був Віталій К. з Івано-Франківщини, митники виявили 11 салютних установок, які були сховані в багажнику машини. “Товар знаходився у важкодоступному місці між багажним відділом і пасажирським сидінням, а саме в багажному відділі за декоративною перегородкою оббитою матеріалом ідентичним до оббивки салону обмотаний в чорну харчову плівку. Доступ до товару став можливим після демонтажу перегородки, яка була закріплена декоративними кріпленнями,” — йдеться у постанові. Піротехніку вартістю понад 7 тис. грн вилучили.

Порушник сплатить половину від вартості салютів як штраф

Віталій К. визнав свою провину і суддя наклав на нього штраф — 3627 грн 18 коп. (50% вартості товару) з конфіскацією виявлених салютів. Також Віталій К. має сплатити 89 грн 37 коп. за зберігання вилучених товарів та 605 грн 60 коп. судового збору.

Рішення суду можна оскаржити протягом 10 днів з дня винесення постанови.

Нагадаємо, раніше мешканця Дрогобича арештували на пів року за запуск феєрверка. Чоловік налякав місцевих, які подумали, що відбувається черговий обстріл армією РФ.