Жителя Сокальщини судили за вирубку дуба у заповіднику

Чоловік визнав провину та відшкодував збитки

Сокальський районний суд Львівської області покарав місцевого жителя Маряна Ф. за незаконну вирубку дерева у лісі. Чоловік зрубав один дуб на території природно-заповідного фонду. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 30 липня.

Порушник відшкодував понад 8 тисяч гривень

За даними справи, 10 січня цього року близько 11:00 обвинувачений, в урочищі "Великий ліс" Сокальського лісництва, яке належить до природно-заповідного фонду, незаконно зрубав одне дерево породи "дуб". Як вказано у вироку, чоловік діяв умисно, без необхідних дозволів, використовуючи бензопилу. Своїми діями він завдав шкоди на суму 8 278 гривень.

У суді обвинувачений повністю визнав свою провину та повністю відшкодував завдані збитки. Він попросив не карати його суворо. Суд визнав Маряна Ф. винним та призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Однак, враховуючи обставини справи, щире каяття обвинуваченого та повне відшкодування збитків, суд вирішив звільнити його від відбування покарання з випробувальним терміном на 1 рік. До слова, на цей вирок ще може бути подана апеляція.