Командир 80 Галицької бригади повідомив, що залишає посаду

Напередодні командування Десантно-штурмових військ повідомило, що Еміля Ішкулова переводитимуть на вищу посаду

У вівторок, 30 липня, командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади полковник Еміль Ішкулов заявив, що покидає свою посаду. Цій заяві передували чутки про його звільнення через незгоду з керівництвом та повідомлення про його підвищення. Офіційно про залишення посади командира полковник повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“За рік та сім місяців служби в колективі “Сталевих Галицьких Левів” були різні моменти — були досягнення, успіхи та, звичайно, втрати, але я надзвичайно гордий, що був командиром славетної 80 ОДШБр. Щиро вдячний кожному з вас за шалену підтримку, яку ви проявили. Це надзвичайно потужно та цінно”, — написав полковник Еміль Ішкулов. Також військовий у своєму дописі подякував волонтерам, меценатам, представникам органів влади, журналістам та всім небайдужим українцям за підтримку Збройних сил.

Еміль Ішкулов, колишній командир 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади, займатиме посаду заступника начальника штабу десантно-штурмових військ. Про це в ефірі Радіо Свобода, проєкту “Свобода Live” повідомив 30 липня народний депутат, секретар комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко. “Це той випадок, коли хорошому офіцеру, реальному офіцеру, який виконував правильно бойові завдання і весь цей час служив вірою і правдою, дали можливість далі рости. Погані офіцери, якщо вони є, їм не дають можливість... їх виводять в розпорядження і вони йдуть займатися своїми справами” – прокоментував Костенко.

Нагадаємо, Еміль Ішкулов очолює бригаду із кінця 2022 року. У понеділок, 29 липня, офіцери 80-ї бригади ДШВ повідомили про чутки про звільнення їхнього комбрига, та закликали командування ЗСУ зберегти за ним посаду. Пізніше того ж дня командування Десантно-штурмових військ ЗСУ заявило про призначення Еміля Ішкулова на вищу посаду.