У Львові страхова компанія стягнула з ОСББ понад 100 тис. грн за пошкоджений льодом автомобіль

Брила впала з ОСББ «Соловей» внаслідок чого, пошкоджено автомобіль, який застрахований на «СК «Арсенал Страхування»

Господарський суд Львівської області розглянув справу за позовом ПРАТ «СК «Арсенал Страхування» до ОСББ «Соловей» про стягнення заборгованості у розмірі 128 055 грн. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у вівторок, 29 липня.

За матеріалами справи, ще у лютому 2021 року у Львові з будинку на вул. Кавалерідзе, 23 на автомобіль Peugeot 3008 впала брила льоду. Авто було застраховане у ПрАТ «СК «Арсенал Страхування». Відповідно, компанія відшкодувала власникові машини вартість ремонту — 128 055 грн.

Згодом СК «Арсенал Страхування» подала позов до ОСББ «Соловей» із вимогою про стягнення заборгованості. Відповідач до суду не явився. Суд визначив, що саме власник житлового будинку відповідальний за завдану шкоду, оскільки мав вчасно чистити дах від снігу та льоду. Вивчивши матеріали справи, суд задовольнив позов СК «Арсенал Страхування» і зобов’язав ОСББ «Соловей» сплатити 128 055 грн заборгованості та 3 тис. грн судового збору.

Це рішення набуває законної сили, якщо упродовж 20 днів відповідач не оскаржить його у Західному апеляційному господарському суді або апеляційний суд розгляне скаргу і вирішить його не скасовувати.

Нагадаємо, у травні цього року суд зобов’язав “Львівводоканал” відшкодувати вартість ремонту автомобіля, який провалився провалився разом з дорожнім покриттям, внаслідок прориву труби.