14-річний велосипедист порушив ПДР і потрапив під машину: у Мостиськах судили матір

Підліток на велосипеді раптово виїхав на пішохідний перехід, де його збила машина

На Львівщині судили матір 14-річного підлітка, який їхав на велосипеді по пішохідному переходу, замість того щоб вести транспорт. Внаслідок порушення ПДР, хлопець потрапив під колеса авто. Суд визнав матір хлопця винною в ухиленні від батьківських обов’язків, але обмежився усним попередженням. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у понеділок, 30 липня, у Єдиному державному реєстрі.

Хлопець раптово виїхав на перехід і його збила машина

Випадок трапився 20 червня цього року в селі Гостинцеве, що на Яворівщині. 14-річний велосипедист раптово виїхав на пішохідний перехід. “Перед початком перестроювання та зміною руху не зійшовши з велосипеда, раптово почав здійснювати переїзд через проїзну частину дороги по пішохідному переїзді, внаслідок чого відбувся наїзд на нього,” — йдеться у постанові.Таким чином підліток порушив ПДР і отримав забій. Матір хлопця притягнули до відповідальності за ухилення від батьківських обов’язків.

Суддя визнав жінку винною у вчиненні правопорушення. Однак, враховуючи щире каяття, обмежився усним зауваженням. Постанову ще можна оскаржити протягом десяти днів з дня проголошення.

Нагадаємо, нещодавно судили матір неповнолітнього львів’янина, який жбурнув йогурт у портрет загиблого воїна і намалював фашистську символіку. Крім того, суд оштрафував матір 10-річної дівчинки, яку вкусила змія.