У Львові відреставрують фасад палацу Корнякта

Роботу профінансує Національний інститут польської культурної спадщини за кордоном «Полоніка»

У Львові відреставрують фасад палацу Корнякта (Королівської кам'яниці) на площі Ринок, 6. Роботи повністю профінансує Національний інститут польської культурної спадщини за кордоном «Полоніка». Про це 29 липня повідомили у Львівській ОВА.

Цього тижня у палаці Корнякта почали встановлювати риштування. Проєкт передбачає реставрацію фасаду, скульптурного оздоблення, а також консервацію кованої балюстради та віконної столярки. Вартість проєкту становить майже 2,8 млн злотих або понад 29 мільйонів 212 тисяч гривень.

«Завершився кількалітній процес, який включав перемовини з інститутом «Полоніка» обстеження фасаду будинку, виготовлення проєктно-кошторисної документації та погодження її компетентними органами, визначення виконавця робіт, отримання усіх необхідних дозволів на початок робіт. Це означає перехід до вже конкретних дій, пов’язаних із порятунком пам’ятки, яка є однією із візитних карток Львова», — йдеться у повідомленні Львівського історичного музею. Роботи триватимуть до кінця наступного року.