На Львівщині освітяни підкорили Говерлу у пам’ять про загиблого альпініста Ореста Кінаша

Орест Кінаш служив у стрілецькому батальйоні і торік загинув під Бахмутом

Мешканці села Уличне Трускавецької громади здійснили сходження на найвищу вершину українських Карпат Говерлу. Захід присвятили пам’яті свого земляка, загиблого воїна та альпініста Ореста Кінаша. Про це 29 липня повідомила Трускавецька міська рада.

Сходження на Говерлу відбулося у суботу, 27 липня. Його ініціаторами стали Уличненська школа І-ІІІ ступенів на чолі з директором Володимиром Савчиним та місцевий заклад дошкільної освіти «Диво» під керівництвом Наталії Братковської.

На Говерлі

Довідка: Орест Кінаш – відомий український альпініст, здійснив сходження на вершини Кавказу і Паміру. Закінчив Вінницький педагогічний університет. 18 років працював у Державній пенітенціарній службі у Камʼянському Дніпропетровської області. З 2016 року Орест приєднався до організації Truth Hounds і документував російські воєнні злочини. Загалом зібрав понад 200 документів. Після агресії Росії — офіцер 53 окремого стрілецького батальйону ЗСУ. Загинув 29 березня 2023 року під Бахмутом. Посмертно нагороджений орденом Б. Хмельницького ІІІ ступеня.