Львівський “Охматдит” отримав мільйон гривень від меценатів

За ці кошти планують провести капітальний ремонт двох боксів у відділенні раннього дитинства

Віцеголова наглядової ради ПАТ ”Мульті Весте Україна 3”, яке володіє ТРЦ Forum Lviv, Володимир Женчак і партнери ”Forum Lviv” зробили внесок у розмірі 2 мільйони гривень на підтримку двох дитячих лікарень України – ”Охматдит” у Києві та Львові. Про це повідомила лікарня “Охматдит”.

У львівському “Охматдиті” за ці кошти планують провести капітальний ремонт двох боксів у відділенні раннього дитинства, де лікують найменших пацієнтів.

Фото: лікарня "Охматдит".
Фото: лікарня "Охматдит".
Фото: лікарня "Охматдит".
Фото: лікарня "Охматдит".
Фото: лікарня "Охматдит".
Фото: лікарня "Охматдит".
Фото: лікарня "Охматдит".

Як зазначила голова опікунської ради лікарні Андріана Мальська, медики давно мріяли відремонтувати відділення раннього дитинства. Раніше у лікарні створювали комфортні умови завдяки проєкту іменних палат, але з початком повномасштабної війни це стало набагато складніше робити, оскільки більшість коштів скеровують на потреби військових. А комфортні умови у відділенні для найменших дітей особливо важливі, адже пацієнти до двох років перебувають у лікарні з мамою, тому потрібно створювати умови для двох. Більшість дітей там відновлюються після складних операцій і реанімації і потребують цілодобового нагляду найближчих.

“Наші відділення переповнені найменшими дітьми з найскладнішими діагнозами, їх кількість лише збільшується, тож дуже хочеться, щоб їм було комфортно, як вдома”, - розповіла Андріана Мальська. Роботи у відділенні лікарня планує розпочати вже наступного тижня.