Громадянина Латвії госпіталізували після нападу змії у Карпатах

Чоловіка забрала швидка у середньому стані важкості

49-річного громадянина Латвії госпіталізували після нападу змії у Карпатах. Про це у понеділок повідомило Головне управління ДСНС України у Львівській області.

Надзвичайна подія сталася у неділю, 28 липня, в селі Волосянка Стрийського району. У Сколівську центральну лікарню у стані середнього ступеня важкості госпіталізували громадянина Латвії, 1975 р.н., якого змія вкусила у середній палець лівої руки.

Нагадаємо, на Львівщині почастішали випадки укусів людей зміями. Щоб уникнути інцидентів з плазунами, експерти LVIV.MEDIA дали декілька порад. Насамперед при зустрічі зі змією не варто панікувати. Можна просто завмерти на місці й дати змії можливість відповзти, можна обійти її стороною. Якщо зовсім нема змоги це зробити, то можна взяти довгу палицю і просто посунути її вбік, проте в жодному разі не вбивати.

Змії глухі, тому якщо кричати, то це приверне увагу інших людей, але не злякає змію, яка цього просто не почує. Натомість вібрацію землі, наприклад тупіт, змії відчувають і намагаються відповзти або зачаїтися. Проте, якщо людина необережно наблизиться, наприклад сяде на пеньок або полізе по ягоди в кущ, де перебуває гадюка, та може вкусити. Але якщо мати тверде взуття та цупкі штани на ногах і палицею попередньо розгортати траву та кущі, шукаючи гриби чи ягоди, то небезпеки можна уникнути.