За п’яне керування електросамокатом мешканця Львівщини позбавили прав

Також суд призначив Василю І. 17 тис. грн штрафу

Дрогобицький міськрайонний суд постановив оштрафувати чоловіка, який п'яний керував електросамокатом. Крім того, порушнику конфіскують права на один рік, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 26 липня, у Єдиному державному реєстрі.

Пройти огляд на стан сп’яніння водій відмовився

За матеріалами справи, випадок трапився 24 травня цього року ввечері на вулиці Трускавецькій у Дрогобичі. Василя І. на електросамокаті зупинила поліція. Правопорушник мав явні ознаки алкогольного сп'яніння, але відмовився від проходження відповідного огляду. “Зважаючи на те, що електросамокат використовувався як транспортний засіб, останній повинен був на вимогу поліцейського пройти огляд на стан сп`яніння, оскільки щодо нього у поліцейського були підстави вважати, що він перебуває у стані сп`яніння згідно з ознаками такого стану,” — зазначили у постанові. Поліція склала на Василя І. протокол адмінпротокол про порушення ПДР.

Відтак суд призначив покарання у вигляді штрафу розміром 17 тис. грн та позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Додатково Василь І. має сплатити судовий збір у розмірі 605,60 грн. Постанову можна оскаржити протягом десяти днів з дня її винесення.

Нагадаємо, нещодавно суд оштрафував рівнянку, яка п’яною на електросамокаті збила пішохода у Львові. Крім того, раніше 15-річна школярка на електросамокаті збила львів'янку.