Житель Львівщини отримав умовний термін за вирубку дерева у заповіднику

Чоловік зрубав граб в Лопатинському лісництві

Радехівський районний суд Львівської області покарав місцевого жителя Роман М. за незаконну вирубку дерева у лісі. Чоловік зрубав один граб на території природно-заповідного фонду. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 26 липня.

Чоловік раніше вже був судимий

За даними справи, 25 червня цього року 38-річний чоловік незаконно зрубав дерево в Лопатинському лісництві неподалік села Грицеволя. Обвинувачений зрубав один граб об'ємом 0,1 кубометра, завдавши державі збитків на суму 5257 гривень. Як вказано у вироку, обвинувачений діяв умисно, без необхідних дозволів, використовуючи бензопилу. 28 червня Роман М. уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Чоловік повністю визнав свою провину і щиро розкаявся.

Суд призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, але звільнив засудженого від відбування покарання з випробувальним терміном в 1 рік. До слова, Роман М. раніше був судимий за крадіжку, його вже засуджували до 3 років позбавлення волі, однак тоді чоловіка також звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном у 2 роки, який він вже відбув.