За п'яне керування мопедом без прав мешканець Львівщини сплатить 41 тис. грн штрафу

Чоловік повторно керував скутером без прав, крім того мопед не мав номерного знаку

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області постановив оштрафувати на 41 тис. грн порушника, який повторно керував скутером без прав та номерного знаку. Крім того, рівень алкоголю в крові водія перевищував норму в 11 разів. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 27 липня, у Єдиному державному реєстрі.

Водія позбавили прав та оштрафували

Згідно з матеріалами справи, 9 травня цього року Василь Б. керував скутером Alpha без номерного знаку на вулиці Шевченка в селі Доброгостів Дрогобицького району. При перевірці правоохоронці виявили, що водій перебував у стані алкогольного сп'яніння з показником 2,25 проміле, що більше за норму в 11,5 разів. Крім того, чоловік не мав права керування транспортом, до того ж це було повторне порушення протягом року. “На судові розгляди зазначеної справи правопорушник до суду не з`явився, не повідомивши причин неявки, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи про адміністративне правопорушення,” — йдеться у постанові.

Суддя визнав винним Василя Б. і призначив покарання у вигляді штрафу розміром 40 800 грн. Також суд позбавив порушника права керування транспортними засобами строком на 5 років. Рішення суду можна оскаржити протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Нагадаємо, нещодавно у Львові водія BMW Х5 оштрафували за їзду з телефоном в руках та без прав. Крім того, мотоцикліст з Львівщини, який тяжко травмував дитину, отримав умовний термін.