На Львівщині виявили рідкісний гриб Меріпіліус гігантський

Зразок виявленого гриба відправили до Інституту ботаніки НАНУ у Києві

На Львівщині у Національному природному парку “Північне Поділля” виявили рідкісний гриб — меріпілус гігантський. Про це повідомили на сторінці Національного природного парку "Північне Поділля".

Під час підготовки до 200-річчя з дня народження Володимира Дідушицького (засновника Природознавчого музею у Львові — ред.) співробітники науково-дослідного відділу Національного природного парку “Північне Поділля” обстежили частини резервату “Пам’ятка Пеняцька”. Під час огляду цієї території виявили рідкісний гриб – меріпілус гігантський (Meripilus giganteus). Зразок відправили до Колекції культур шапинкових грибів Інституту ботаніки НАНУ Києва.

Меріпіліус гігантський
Меріпіліус гігантський
Меріпіліус гігантський
Меріпіліус гігантський

Меріпіліус гігантський

Меріпіліус гігантський може досягати до одного метра в діаметрі та важити до 15–25 кг. Загальний вигляд гриба нагадує квітку. Плодове тіло складається з численних шапинок, які розташовані близько одна до одної, а знизу прикріплені до спільної основи. Колір шапинок від рудуватого до коричнево-бурого з концентричними зонами та хвилястими й загнутими краями. Росте в листяних та мішаних лісах переважно на буках та дубах.

Північне Поділля

Природоохоронна територія, національний природний парк у східній частині Львівської області. Парк охоплює південну частину Бродівського району, центральну, частину західної, східну та північно-східну частину Золочівського району та східну частину Буського району.