Держархів Львівської області оприлюднив ще 63 справи з архіву КДБ

Це документи людей, які були репресовані комуністичним режимом

Державний архів Львівської області на офіційному електронному ресурсі опублікував 63 справи Слідчого відділу НКВС-КДБ у Львівській області (кримінальні справи 1939 - 1950 рр.). Ці документи містять інформацію про розслідування політичних і кримінальних справ у часи репресій, що мали місце в регіоні. Про це 26 липня повідомила Львівська ОВА.

Архівісти також оприлюднили 76 книг (справ) відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції за 1940-1941 роки. Ці записи охоплюють дані про народження, шлюби та смерті в різних районах Львівської області, включно з Залізничним, Буським, Городоцьким, Дрогобицьким, Жовківським та Золочівським районами. Також ДАЛО опублікував 108 справ Національного архівного фонду 2 опис 1 «Магістрат королівського столичного міста Львова».

Також важливим внеском в е-ресурс ДАЛО стало опублікування 6 описів:

  • Губернаторство дистрикту «Галичина» у Львові (Р-35 оп. 5-6)
  • Магістрат міста Львова (Ф.3 оп. 61)
  • Дитячий будинок № 1 Відділу народної освіти виконавчого комітету Дрогобицької районної Ради депутатів трудящих, м. Дрогобич (Р-797 оп. 1)
  • Львівське воєводське управління, м. Львів (Ф.1 оп. 48)
  • Львівське воєводське управління, м. Львів (Ф.1 оп. 50)

«Оцифрування архівів є невід'ємною частиною сучасних методів збереження культурної спадщини. Завдяки таким ініціативам наша історія стає більш доступною і зрозумілою для сучасників і майбутніх поколінь», – зазначила директорка Державного архіву Львівської області Ірина Мартенс.

З оцифрованими справами можна ознайомитися тут:

Посилання:

Описи: