Суд оштрафував нацгвардійця за пияцтво на службі

У крові військовослужбовця виявили 3,93% проміле алкоголю

24 липня Дрогобицький міськрайонний суд оштрафував військовослужбовця Михайла К. за перебування на службі у стані сильного алкогольного сп’яніння. Таке рішення суддя А.Хомик виніс 24 липня. Про це йдеться у постанові, текст якої опублікували 26 липня в Єдиному державному порталі судових рішень.

Справа про адміністративне правопорушення надійшло до суду з військової частини Національної гвардії України. Згідно з протоколом, 16 липня 2024 року старшого кулеметника 2-го відділення стрілецького взводу 5-го стрілецького батальйону Михайла К. виявили п’яним на території режимного об’єкта. Експертиза встановила, що в крові військовослужбовця було 3,93 проміле алкоголю (рівень алкоголю від 4 проміле вважається небезпечним для життя).

Михайло К. на суді визнав свою вину. На основі матеріалів справи суддя вирішив оштрафувати правопорушника на 17 тисяч гривень. Також Михайло К. заплатить судовий збір у розмірі 605,6 грн. Цю постанову ще можна оскаржити у Львівському апеляційному суді.

Нагадаємо, минулого тижня Яворівський суд оштрафував мобілізованого солдата за перебування на службі у нетверезому стані також на 17 тисяч гривень