Маскували під гуманітарну допомогу: на Львівщині викрили контрабанду елітних авто

Одному з учасників злочину повідомили про підозру

На Львівщині правоохоронці викрили групу зловмисників на контрабанді елітних автомобілів. Машини ввозили в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Наразі одному зі співучасників злочину повідомили про підозру, повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки України у п’ятницю, 26 липня.

За даними правоохоронців, група зловмисників, використовуючи благодійну організацію, провозила до України з-за кордону автомобілі елітних марок, зокрема Porsche. Машини везли як гуманітарну допомогу для ЗСУ на пільгових умовах. Потім зловмисники, замість передачі автомобілів Збройним силам, продавали їх за готівку.

Підозрюваний у справі про контрабанду елітних авто

Детективи БЕБ визначили особи причетних до злочину людей та провели обшуки у їхніх домівках. Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили документи й компʼютерну техніку з доказами правопорушень. Одному з учасників злочину вже повідомили про підозру, досудове розслідування триває.

Нагадаємо, наприкінці червня керівник благодійного фонду спробував провезти в Україну BMW X3 під виглядом гуманітарної допомоги.