Двоє колаборантів зі Львівщини просяться на обмін до Росії

Один з них засуджений до довічного ув'язнення

Головне управління розвідки Міноборони, Служба безпеки та Секретаріат уповноваженого з прав людини запустили сайт “Хочу к своим” із переліком колаборантів, які погодились на обмін у Росію. Про це повідомили у головному управлінні розвідки МО України. Серед зрадників, опублікованих на сайті проєкту, двоє мешканців Львівської області — Владислав Козєєв і Володимир Ятровський.

Проєкт “Хочу к своим”

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов розповів, що головною ціллю проєкту є оприлюднення інформації про засуджених колаборантів, агентів, зрадників, які співпрацювали з російськими окупаційними силами. На сторінці кожного є біографічна довідка, опис обвинувачення та письмова згода на обмін.

Владислав Козєєв: справа про держзраду

Владислав Козєєв довічно засуджений за корегування російських ракет по Львову. У 2022 році він надсилав представникам РФ відомості про розташування військових об’єктів та пересування військовослужбовців ЗСУ.

Володимир Ятровський: співпраця з терористами

Володимир Янтровський отримав 13 років увʼязнення за передачу даних про місця перебування підрозділів ЗСУ терористичній організації «ДНР». У соцмережі “Однокласники” він спілкувався зі знайомим з Донецька, збирав інформацію про ЗСУ та передавав її. У 2023 році суд визнав його винним.

Через сайт “Хочу к своим” можна поділитися інформацією про діяльність ворожих агентів.