АМКУ оштрафував компанії за змову на тендері на рекультивацію Славського полігону

Власники ТОВ “Рутен Інжиніринг” та ТОВ “Юнібуд Енергосервіс” будуть змушені сплатити понад 2 млн грн штрафів

Антимонопольний комітет викрив дві компанії на змові під час тендерів з рекультивації Славського міського полігону. Зловмисники зарання обговорили правила своєї участі у торгах. Під час засідання у четвер, 25 липня, АМКУ вирішив оштрафувати ці компанії на понад 2 млн грн, йдеться у повідомленні пресслужби комітету.

За даними комітету, дві закупівлі на загальну суму у понад 100 млн грн організувала Славська селищна рада. Ціллю тендерів була рекультивація Славського міського полігону твердих побутових відходів. У тендерах взяли участь ТОВ “Рутен Інжиніринг”, яке належить мешканці Тернополя Аллі Галянт та ТОВ “Юнібуд Енергосервіс”, власником якого є житель Києва Юрій Гайворонський.

Комітет встановив, що обидві компанії знали про намір одне одного брати участь в торгах, та вирішили змовитись. Вони обмінювалися інформацією та узгоджували між собою умови участі у тендері ще до його початку. Таким чином, під час проведення тендерів була відсутня конкуренція.

У четвер, 25 липня, відбулося чергове засідання Антимонопольного комітету. Під час нього АМКУ вирішив оштрафувати ТОВ “Рутен Інжиніринг” та ТОВ “Юнібуд Енергосервіс” на загальну суму у 2 350 104 грн за порушення законодавства.