У Стрийському парку влаштують забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»: як долучитися

Такий забіг в Україні відбудеться вже всьоме

У Львові відбудеться забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Це щорічні змагання, які мають на меті вшанувати пам’ять усіх наших захисників, а також продемонструвати вдячність рідним загиблих. Учасники одночасно стартують у різних містах України. Забіг відбудеться 31 серпня. Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА.

Учасники долатимуть обрані дистанції у Стрийському парку.Старт і фініш буде на центральній алеї. Бігуни завчасно обиратимуть ім’я Героя України, якому хочуть присвятити забіг, та вказують його при реєстрації. Це ім’я буде надруковане на стартовому номері учасника. Для бігунів на вибір є три дистанції: 2 км, 5 км, або 10 км. Вікових обмежень немає, однак діти повинні бути у супроводі батьків чи родичів.

«Люди, які зареєструвались завчасно, отримають свої номерки в день змагань. Також ці номерки будуть надіслані на електронну пошту бігуна, із вписаним прізвищем воїна, якому ви присвячуєте забіг. Видача стартових номерів розпочнеться о 07:30 і триватиме упродовж всього забігу. Якщо ви хочете здійснити забіг, однак не проживаєте у Львові, то зробити це ви можете у власній громаді, адже головне – вшанувати пам’ять», – розповіла заступниця директора Львівського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Ірина Олійник.

Щоб зареєструватися на цьогорічний забіг потрібно:

  • створити особистий кабінет на платформі забігу — NewRun:
  • підтвердити реєстрацію на вашій особистій пошті;
  • перейти за лінком забігу, обрати дистанцію (2 км, 5 км або 10 км) та ім'я Захисника чи Захисниці й зареєструватися.

Зробити це можна, перейшовши за посиланням.

«Хочу всіх запросити долучитись до забігу. Сам займаюся бігом вже 15 років, цей спорт загартовує, виховує витривалість. Це не лише популяризація фізичної культури та спорту, але й ще один спосіб показати свою вдячність усім, хто нас захищав. Пам’ятаймо, якою ціною у нас є сьогодення», – додав учасник забігу, військовий Нацакадемії Сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного Назарій Чапля.

Довідково:

Забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» у 2018 році започаткував батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка. Такий забіг в Україні відбудеться вже всьоме.