У Львові підрядник відшкодує понад 240 тис. грн за завищену вартість ремонту вулиці

Компанія завищила вартість та обсяги проведених робіт і використаних матеріалів

Господарський суд Львова зобов’язав недобросовісного підрядника відшкодувати завищену вартість ремонту. Рівненська компанія завищила вартість робіт і матеріалів, використаних під час ремонту вулиці Данила Апостола у промзоні “Сигнівка” та завдала Львівській громаді збитків на майже 240 тис. грн, і тепер буде змушена їх повернути. Про рішення суду повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у вівторок, 23 липня.

За даними платформи Prozorro, у вересні 2019 року ЛКП “Львівавтодор” замовило капітальний ремонт вулиці Данила Апостола у промзоні “Сигнівка”. На роботи підприємство збиралося витратити близько 14,5 млн грн. Переможцем тендеру стало товариство з обмеженою відповідальністю “НВП Шляхбуд”.

За даними прокуратури, в актах про виконані будівельні роботи “НВП Шляхбуд” перевищило обсяги й вартість виконаних робіт та закуплених матеріалів. Через це комунальне підприємство зазнало збитків на майже 240 тис. грн.

Прокурори Галицької окружної прокуратури міста Львова в інтересах Львівської міської ради та ЛКП “Львівавтодор” подали позов до Господарського суду, в якому вимагали стягнути з ТОВ “НВП Шляхбуд” компенсацію за завдані матеріальні збитки. Господарський суд Львівської області задовольнив позов прокуратури та зобов’язав компанію виплатити майже 240 тис. грн компенсації за неналежно виконані умови договору.

До слова, у червні 2024 р. Антимонопольний комітет визнав дії “НВП Шляхбуд” порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. Йшлося про змову на тендерах, зокрема, на ремонти вулиць у Львові. АМКУ наклав на підприємство штраф у розмірі 272 тис. грн.

За даними реєстру YouControl, “НВП Шляхбуд” було зареєстроване у Рівному у 2017 році. Його основний вид діяльності — будівництво житлових і нежитлових будівель. Власницею підприємства є мешканка Рівного Оксана Панасюк.