• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині суд оштрафував мобілізованого солдата за перебування на службі у нетверезому стані

На Львівщині суд оштрафував мобілізованого солдата за перебування на службі у нетверезому стані

Військовослужбовець повинен сплатити 17 тисяч гривень штрафу

Яворівський районний суд Львівської області оштрафував солдата однієї із військових частин Деніса М. на 17 тисяч гривень за перебування у стані алкогольного сп'яніння на території військового містечка. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 19 липня в Єдиному державному реєстрі.

Солдат відмовився надавати пояснення

За даними справи, 25 травня цього року у військовій частині на Львівщині, близько 18:40, на території військового містечка виявили солдата у стані алкогольного сп'яніння. Деніс М. проходив службу за мобілізацією. Обвинувачений не з'явився на судове засідання, хоча був належним чином повідомлений про його дату та час. Керуючись законодавством, справу розглянули без присутності солдата. У матеріалах справи також був акт відмови солдата від надання пояснень, складений 27 травня.

Суд розглянув докази, включаючи медичний висновок та свідчення інших осіб, і визнав Деніса М. винним у адміністративному правопорушенні. За це на солдата наклали штраф у розмірі 17 000 гривень. Також він має сплатити судовий збір - 605 гривень 60 копійок. Військовослужбовець може оскаржити це рішення протягом десяти днів у Львівському апеляційному суді.