На Львівщині з візитом перебуває Державний секретар Святого Престолу

Кардинал Пʼєтро Паролін у неділю візьме участь у завершальному богослужінні національного паломництва католиків латинського обряду

Державний секретар Святого Престолу, кардинал Пʼєтро Паролін перебуває з візитом на Львівщині. Про це 19 липня повідомив керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

Пʼєтро Паролін на своїй посаді уже 11 років

Як зазначається в повідомленні Максима Козицького, у неділю, 21 липня, кардинал візьме участь у завершальному богослужінні національного паломництва католиків латинського обряду до Всеукраїнського Санктуарію Пречистої Діви Марії в Бердичеві, на Житомирщині.

Під час нашої зустрічі подякував високому гостеві за його присутність на Глобальному саміті миру, який нещодавно відбувся у Швейцарії з ініціативи Президента України. Попросив передати його Святості, Папі Франциску та ієрархам Святого Престолу вдячність за сприяння у поверненні полонених українців, серед них зокрема два священники, які починали шлях свого служіння зі Львівщини — Іван Левицький і Богдан Гелета, вони пробули у російському полоні понад рік та 7 місяців” — йдеться в повідомленні начальника ЛОВА

До слова, Кардинал П’єтро Паролін обіймає посаду Державного секретаря Святого Престолу вже 11-ий рік. Державний секретар відповідає за зовнішню політику Ватикану та має великий вплив на відносини Католицької Церкви з іншими державами.