За ніч сили ППО збили над Україною 13 ворожих безпілотників

Російські дрони пошкодили об’єкти передачі електроенергії у Полтавській, Сумській та Чернігівській областях

У ніч на суботу, 20 липня, росіяни атакували Україну безпілотними дронами та ракетами. Цілями були п’ять областей — Харківська, Полтавська, Сумська, чернігівська та Київська. Силам ППО вдалося збити 13 ворожих БПЛА, повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук.

За даними військових, окупанти вдарили по Україні трьома балістичними ракетами “Іскандер-М” та однією крилатою ракетою “Іскандер-К”. Крім того, до атаки залучили 16 ударних БпЛА типу Shahed і один безпілотник невстановленого типу.

“В результаті протиповітряного бою підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України, зенітних ракетних військ та радіоелектронної боротьби Повітряних Сил збили 13 повітряних цілей: 12 ударних БпЛА Shahed – 131/136 та один БпЛА невстановленого типу”, — написав Микола Олещук.

Як повідомили у НЕК “Укренерго”, незбиті російські дрони пошкодили об’єкти передачі електроенергії у Полтавській, Сумській та Чернігівській областях. Через пошкодження деякі райони Полтавщини та Чернігівщини тимчасово знеструмлювались, проте на ранок енергетикам вдалося частково відновити постачання. Ремонтні роботи на об’єктах тривають.