Львівські митники виявили незадекларовані засоби безперебійного живлення на 2,5 млн грн

Зі збільшенням кількості та тривалості відключень світла українці намагаються контрабандою провезти акумулятори, зарядні станції та інвертори

Після погіршення ситуації з електропостачанням почастішали спроби незаконно провезти в країну техніку. За останні дві доби митники Львівщини попередили три спроби ввезти в Україну засоби безперебійного живлення. Загальна вартість контрабандної техніки сягнула 2,5 млн грн, повідомила пресслужба Львівської митниці у четвер, 18 червня.

Водій “забув” внести техніку в декларацію

Двох порушників викрили працівники пункту пропуску “Шегині — Медика”. Першим був 26-річний житель Рівненщини, який повертався з Польщі у середу, 17 липня, за кермом Volkswagen Crafter. Під час огляду його автомобіля митники виявили чотири гібридні інвертори Victron energy та 13 акумуляторів PYLONTECH. Загальна вартість цих товарів перевищує мільйон грн.

Другого порушника виявили близько 00:30 у четвер, 18 липня. Водій автомобіля Hyundai Sonata перевозив через кордон гібридний сонячний інвертор POW-HOM 10.2.M, гібридний інвертор POW-HVM 3.2.11-24v-N-1 та чотири акумулятори Qoltec 53038. На питання митників про те, чому не вказав техніку в декларації, водій відповів, що “просто забув“.

Гібридний сонячний інвертор

Батареї та EcoFlow у рейсовому автобусі

Третій випадок контрабанди засобів безперебійного живлення стався в пункті пропуску “Грушів — Будомєж”. Оглядаючи рейсовий автобус “Франкфурт — Мелітополь” працівники митниці виявили чотири незадекларованих акумуляторних батареї та одну зарядну станцію EcoFlow. За попередніми даними загальна вартість такого вантажу складає близько 450 тис. грн.

Акумуляторні батареї

Щодо всіх порушників правоохоронці склали адміністративні протоколи за статтею про недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами. Контрабандистам доведеться відповідати за порушення перед судом.