Львівська облрада виграла суд у міськради за 9 приміщень медустанов

Справа у судах тягнулася з 2021 року

Львівська обласна рада виграла суд за 9 приміщень медустанов. Судилися з Львівською міською радою. Про це 17 липня на своїй сторінці у Facebook написав в.о. голови Львівської облради Юрій Холод.

17 липня Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу Львівської обласної ради та скасував постанову Північного апеляційного господарського суду від 15 квітня цього року. Мова йде про низку будівель та споруд закладів охорони здоров’я у Львові, які у вересні 2008 року, за актом прийняття-передання, місто передало у спільну власність громад області.

Зокрема, це:

  • будівля їдальні на вулиці Коциловського, 15 а;
  • стаціонар психоневрологічного диспансеру на вулиці Басараб, 2;
  • Львівський міський психоневрологічний диспансер на вулиці Коциловського, 30;
  • будівля диспансеру на вулиці Коциловського, 32;
  • сховище запасу води на вулиці Комаринця, 2 а;
  • корпус №1 КЗ ЛОР “Будинок дитини №2 з пораженням центральної нервової системи і порушенням психіки” на вулиці Антоновича, 117;
  • корпус №2 КЗ ЛОР “Будинок дитини №2 з пораженням центральної нервової системи і порушенням психіки” на вулиці Житомирській, 8 а;
  • корпус №3 КЗ ЛОР “Будинок дитини №2 з пораженням центральної нервової системи і порушенням психіки” на вул. Гіпсовій, 40 б;
  • лікарняний корпус КЗ ЛОР “Дитячий туберкульозний санаторій” на вулиці Антоновича, 80.

“Справа у судах тягнулася з липня 2021 року. Двічі була на розгляді у Верховному Суді. І сьогодні все-таки саме цей суд підтвердив висновок про те, що у 2008 році Львівська міська рада таки передала обласній раді заклади охорони здоровʼя з будівлями та спорудами. Більшість із цих приміщень використовує щойно створений обласний Центр реабілітації та паліативної допомоги дітям, за який проголосували депутати на останній сесії. Майже всі вони належать активно діючим медустановам, котрі є важливі, особливо в часі війни”, — йдеться у повідомленні.

Юрій Холод зазначає, що потрібно, щоб приміщення обласних медичних установ перебували на балансі управління майном спільної власності: “Це допоможе краще утримувати їх, швидше знаходити кошти в обласному бюджеті та залучати донорів різного рівня”.

А також зазначає, що до суду подала сама Львівська міська рада, заявляючи, що обласна рада самовільно розпорядилась вказаними об’єктами комунальної власності громади Львова, без рішення на це міської ради, та видала відповідні свідоцтва про право власності, а згодом провела державну реєстрацію будівель.

Нагадаємо, у квітні Львівська облрада відсудила в освітян Будинок вчених у Львові.