Мешканця Львівщини затримали за переправлення ухилянта за кордон під виглядом музиканта

Ухилянт заплатив зловмиснику 12 тис. євро

На Львівщині правоохоронці затримали 38-річного жителя Пустомитівського району, який організував схему переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Зловмисник виготовив ухилянтові фіктивну довідку начебто учасника музичного гурту, аби той зміг без проблем виїхати за межі України, повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону у середу, 17 липня.

Схема з переправленням за кордон

За даними правоохоронців, 38-річний чоловік за 12 тис. євро обіцяв влаштувати для військовозобов’язаного безперешкодний перетин держкордону під час воєнного стану. Він давав клієнту поради та зобов’язувався надати необхідні дозвільні документи. Чоловік мав виїхати за межі країни як учасник музичного гурту та вже не повертатися назад до України. Під час отримання грошей злочинця й затримали, а отримані гроші вилучили.

фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону
фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Зловмиснику загрожує позбавлення волі до 9 років ув’язнення

Жителю Пустомитівського району Львівщини повідомили про підозру за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна. Наразі затриманий вартою із правом внесення майже 400 тис. грн застави.