Діти вирвали сусідам сорок кущів картоплі: судили матір із Самбора

Суд виправдав матір, не знайшовши доказів ухилення від батьківських обов’язків

На Львівщині судили матір двох малолітніх дітей, які вирвали 40 кущів картоплі на городі сусідки. Жінку виправдав суд, не знайшовши доказів ухилення від батьківських обов’язків. Про це йдеться у постанові суду, яку оприлюднили у середу, 17 липня, у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Мати провела з дітьми виховну бесіду

Як йдеться в постанові, випадок трапився 7 червня цього року, адреси у постанові не зазначають. Двоє малолітніх дітей Вікторії С. поблизу чужого будинку “пошкодили рослини із картоплею в кількості сорока кущів та привласнили для власних потреб”. Матір пояснила, що її діти справді пошкодили картоплю, однак не сорок, а не більше десяти. Крім того, додала, що провела з дітьми виховну бесіду та відшкодувала усі збитки потерпілим.

Самбірський міськрайонний суд розглянув справу та виправдав жінку: “Суддя не вбачає об`єктивного підтвердження факту ухилення від виконання передбаченого законодавством обов`язку щодо виховання своїх малолітніх дітей. Підстав вважати, що ОСОБА_1 (Вікторія С. — ред) не виховує дітей в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім`ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини, наразі немає,” — йдеться у постанові. Відтак, справу закрили через відсутність складу адмінправопорушення.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині покарали мати 12-річного хлопця, яка посадила неповнолітнього за кермо. Крім того, раніше судили матір, дочка якої прийшла пʼяною до школи.