Водійка електроскутера уникла ув’язнення за ДТП з тяжкими ушкодженнями

Мешканка Стебника виїхала на зустрічну смугу і зіткнулась з автомобілем. Її пасажирка отримала численні травми

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області визнав винною мешканку міста Стебника Анну М. у скоєнні ДТП, внаслідок якого постраждала її пасажирка. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому 15 липня у Єдиному державному реєстрі.

Згідно з матеріалами справи, 11 травня 2024 року приблизно о 21 год 40 хв Анна М. їхала у Стебнику на електроскутері Exdrive Volt. На пасажирському сидінні разом із нею їхала потерпіла. При цьому водійка не мала прав на керування електроскутерами.

Рухаючись вулицею Трускавецькою в напрямку вулиці Дрогобицької обвинувачена через неуважність виїхала на смугу зустрічного руху і зіткнулась з автомобілем Hyundai Getz. Внаслідок зіткнення пасажирка скутера отримала численні травми: перелом лобової кістки, легкий забій головного мозку, відкритий перелом стегна та забійні рани на чолі справа.

Потерпіла не мала претензій до водійки скутера

Відтак, водійку електроскутера отримала звинувачення у порушенні ПДР, що заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження. У суді Анна М.. повністю визнала свою вину та щиро розкаялася. Суд врахував це як обставину, що пом’якшує покарання. Потерпіла повідомила суд, що завдані їй збитки повністю відшкодовані, вона не має претензій до обвинуваченої, та попросила суд суворо її не карати.

Відтак суд визнав Анну М. винною і призначив їй три роки позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами. Однак звільнив від основного покарання, якщо вона протягом одного року не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов`язки: періодично з`являтись для реєстрації до органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання.

Нагадаємо, нещодавно мотоцикліста з Бродів засудили до умовного терміну за наїзд на малолітню дитину. Водій за кермом несправного мотоцикла збив хлопчика, який отримав подвійний перелом гомілки.