На Львівщині влаштують ековікенди для дітей воїнів, ВПО та з малозабезпечених сімей

Участь у поїздках безплатна. Записатися на них можна до 20 липня

У вересні на Львівщині протягом трьох вікендів влаштовуватимуть дводенні виїзди у Карпати для дітей військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб та із соціально незахищених сімей. Про це 16 липня на брифінгу повідомила начальниця т.в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної військової адміністрації Оксана Війтик.

Метою поїздок є не лише активний відпочинок дітей, а й поєднання його з екологічною освітою. Реалізовувати цей проєкт буде ГО «Асоціація гірських провідників», яка стала переможцем тендеру. Ековікенди відбуватимуть у вересні, записати на них можна до 20 вересня. Участь в них безкоштовна.

За словами представника Асоціації гірських провідників Олексія Сопілка, всього у вересні проведуть три екологічні вікенди. У кожному з них зможе взяти по 25 дітей віком 10-15 років. Поїздка розпочнеться у суботу і завершиться в неділю ввечері. За це час діти відвідають кілька місць, що пов’язані з природоохоронною діяльністю, екологією і природними об’єктами. 

Найперше — це ведмежий притулок «Домажир», де діти не тільки зможуть ознайомитися з життям ведмедів, а візьмуть участь у двох атракціях, про які організатори поки що не хочуть розповідати. Потім діти поспілкуються з представниками національних природних парків, наприклад Сколівські Бескиди, зможуть взяти участь у сплаві, навчитися надавати першу допомогу, ознайомляться з роботою гірських рятувальників.

З дітьми працюватимуть досвідчені спеціалісти — понад 10 осіб на кожен автобус з дітьми, а тому про їхню безпеку можна не переживати, запевнив Олег Сопілко. Щоби взяти участь в ековікендах, потрібно звернутись у департамент екології та природних ресурсів ЛОВА.