Мешканців Львівщини оштрафували на 1,5 млн за організацію підпільного покер-клубу

Підпільний покер-клуб зловмисники маскували під громадську організацію

Червоноградський міський суд виніс вирок трьом мешканцям Львівщини за організацію та проведення нелегальних азартних ігор. Головний обвинувачений отримав штраф у розмірі 527 тис. грн, а двоє інших — по 510 тис. грн кожен. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому 15 липня у Єдиному державному реєстрі.

Згідно з матеріалами справи, група організувала підпільний покерний клуб, який замаскувала під діяльність громадської організації з проведення спортивних ігор в покер.

“Організатор безпосередньо здійснював організаційно-розпорядчі функції, тобто координував дії учасників організованої групи під час здійснення незаконної діяльності, встановлював та погоджував графік виходу на роботу персоналу, а також повідомляв гравців про час проведення кеш гри у покер, використовуючи мобільний додаток Telegram та Viber,” — йдеться у вироку. Двоє інших обвинувачених виконували роль дилерів, проводячи ігри та збираючи “рейк” — плату за участь у грі.

Покер-клуб діяв у Червонограді

Діяльність нелегального покер-клубу припинили правоохоронці 28 березня минулого року під час обшуку. Згідно з показаннями обвинувачених, покер-клуб діяв у Червонограді, що на Львівщині.

Усі троє обвинувачених отримали штраф — 527 тис. має сплатити організатор, ще по 510 тис. дилери. Крім того, їм заборонили займатися організацією азартних ігор на термін до двох років. Суд також постановив конфіскувати все ігрове обладнання, включно покерні столи, фішки та карти, а також гроші — 36 900 грн та 760 доларів. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.