На Тернопільщині перевернувся автобус з паломниками з Львівської області

Серед постраждалих є дитина

На Тернопільщині вранці 14 липня перекинувся автобус з паломниками з Львівщини. Аварія сталася поблизу села Раковець Золотниківської громади Тернопільського району. Про це повідомила поліція Тернопільської області.

Прочани їхали у Зарваницю

Повідомлення про ДТП надійшло правоохоронцям у неділю близько 8 години. За попередніми даними, водій автобуса не впорався з керуванням, зʼїхав у кювет, де автомобіль перекинувся. В автобусі перебувала 41 особа, які їхали на Всеукраїнську прощу у Зарваницю.

Травмованих доставили у місцеві лікарні. Як розповів медичний директор Теребовлянської лікарні Богдан Куліковський, станом на 11:25 до медзакладу за допомогою звернулися 19 людей. З них п’ять госпіталізували, решта може проходити лікування за місцем проживання. “У більшості травмованих — переломи, зокрема ребер, кінцівок. Стан середньої важкості. Серед пасажирів була й дитина, це дівчинка 2011 року народження, яку ми перенаправили до Тернополя”, — зазначив він.

В автобусі імовірно були несправні гальма

Речник поліції Тернопільської області Сергій Крета сказав Суспільному, що автобус був зі Львівщини. "До лікарень області доставлено близько 30-ти людей, які перебували в цьому автобусі. Єдине, що добре в цій ситуації, що люди не отримали важких травм, лише 2 людей з переломами різної важкості доправлені в лікарні, інші 28 людей мають незначні травми, їм надають медичну допомогу в кількох лікарнях — це Козова, Теребовля, Тернопіль та Бережани. Інші паломники, а саме 11 людей, які перебували в автобусі, себе добре почувають, їм надали можливість поїхати в Марійський духовний центр помолитися на прощі, на яку вони власне й їхали. Також на цей момент відомо, що автобус був організований у Львівській області, прочани всі практично з Львівщини, водій також із Бродів”, — розповів речник. За його словами, водій автобуса сказав, що в ньому сталася технічна несправність, можливо пов'язана з гальмівними колодками.

Чергова лікарка Теребовлянської лікарні Надія Козарь зазначила, що більшість пасажирів з міст Радивилів і Броди. "Пацієнтів доставляли з 8 до 10 ранку. Загалом доставили 20 людей. Вік пацієнтів різний: дитина 2011 року народження, люди 1957, 1959, 1973 років народження. Доставили їх у стані середньої важкості, в основному. Люди були з переломами ребер, ключиці та плеча. Усі госпіталізовані лікуються в хірургічному та травматологічному відділеннях нашої лікарні".