У Стрию створили мурал на честь загиблого оборонця донецького аеропорту

Також на фасаді будинку з муралом, присвяченому захиснику Донецького аеропорту, Миколі Озерову, встановили меморіальну дошку ще одному захисникові — Дмитрові Сущику. Обидва воїни жили в одному будинку

У Стрию відкрили мурал оборонцю Донецького аеропорту Миколі Озерову. Відкриття відбулося напередодні, 12 липня. Також на фасаді будинку з муралом встановили меморіальну дошку ще одному захисникові — Дмитрові Сущику. Обидва воїни жили в одному будинку. Про це 13 липня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

“В пам’ять про новітнього героя – добровольця, який захищав Україну з 2014 року та брав участь в обороні Донецького аеропорту, Миколу Озерова, на Стрийщині створили мурал. Також тут встановили меморіальну дошку ще одному нашому землякові Дмитрові Сущику, який загинув у російсько-українській війні”, — йдеться у повідомленні.

Меморіальну дошку Дмитрові Сущику закріпили на фасаді житлового будинку, а безпосередньо на його стіні створили монументальний живопис із зображенням Миколи Озерова. Раніше обидва захисники тут проживали.

Меморіальні дошки на будинку, де жили загиблі воїни

Дмитро Сущик

Дмитро Сущик – уродженець Стрия. Свій бойовий шлях розпочав у 2014 році. Тоді служив в 44-й окремій артилерійській бригаді імені гетьмана Данила Апостола, а згодом – у складі 93 ОМБр Холодний Яр. Незадовго до російського вторгнення, 24 лютого, добровільно повернувся до лав Збройних сил, а саме до своєї першої бригади. Опісля, вже під час повномасштабної війни, став старшим навідником 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша. Загинув воїн 6 травня 2024 року поблизу населеного пункту Семенівка на Донеччині. Йому було 43 роки.

Микола Озеров

Микола Озеров – родом із Херсонської області. Проживав у Стрию. Вперше став на захист Батьківщини ще у 2014 році. Брав участь в обороні Донецького аеропорту, а також виконував бойові завдання у зоні проведення АТО, ООС. У перші дні повномасштабної війни вступив до лав 103 окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. Обіймав посаду командира роти вогневої підтримки. Військовослужбовець загинув 21 вересня 2022 року під час штурму населеного пункту Ямпіль у Донецькій області. Йому назавжди 44.

Нагадаємо, у Червонограді створили патріотичні мурали на стінах військового ліцею.